Om författaren

Lena Arro

Tillfälligheter, tillfälligheter... Om inte 2:a världskriget brutit ut, skulle mina föräldrar inte ha träffats i Sverige, och jag skulle inte finnas till. Nu finns jag ändå till, född i Uppsala 1956. Jag har bott lite varstans, i Värmland, Hälsingland, Göteborg och just nu - av en tillfällighet - i Uppsala igen. Jag har två vuxna barn.

Egentligen är jag utbildad till biolog, men nuförtiden är jag författare på heltid. Jag skriver både bilderböcker och kapitelböcker för barn och ungdomar. Båda är lika roliga att skriva fast på olika sätt. Bilderböcker innebär samarbete med en illustratör, vilket är skojigt och ibland väldigt överraskande, när figurer som bara funnits som text plötsligt får kropp och form och färg. Kapitelböckerna är jag alldeles ensam om, men konstigt nog lyckas jag faktiskt överraska mig själv ibland, med händelser eller personer som dyker upp som från ingenstans.

 

Ord, ord, ord och åter ord är författarens bästa vänner. Jag har alltid känt mig hemma bland orden. Ord är bokstäver i en viss ordning är bilder är färger är Ord. Helt fantastiskt. Jag känner mig lyckligt lottad som får arbeta med orden, vända och vrida på dem precis som jag vill. När jag skriver får det gärna vara roligt eller spännande eller allrahelst båda samtidigt. Just så som jag själv ville ha böckerna när jag var barn.

Copyright © Lena Arro, författare. Alla rättigheter reserverade. Producerad av IN VISION