Utgivet

Bilderböcker

Jag har gett ut ett flertal bilderböcker i samarbete med illustratörerna Catarina Kruusval, Pia Johansson, Valentin Schönbeck och Sara Gimbergsson. Sara och jag har gjort många böcker tillsammans vid det här laget. Vår allra första var "Pimm och Stora Bär-Björnen" och vår senaste "Alma och Boris cyklar till öknen". Det börjar med en text, kanske bara några ord, eller med en bild. Sedan bollar vi tankar och skisser, kastar en del, sparar annat. Att se bilderna växa fram, samsas och ta plats tillsammans med mina ord, är lika roligt som att öppna paket, överraskande och underbart. Och i slutänden blir det ibland en bilderbok, som "Mille och den stora stormen".

 

Du hittar böckerna här: Opal Förlag och Bokus. Och naturligtvis på biblioteket.

 

Ungdomsböcker

 

Jag är fascinerad av spöken och skräck (gärna av det gotiska slaget) - och av historia, sagor och sägner. Idéerna till mina böcker får jag ofta från någon gammal plats eller berättelse. Att skapa spänning och hitta på nya huvudpersoner är fantastiskt roligt. Som spökjägarna Marie och Mirja i serien där "Änglamakerskans hus" ingår(omslag av Katarina Strömgård) eller antikhandlare B.Lodman och advokaten Beggler i "Benrangelskuggan". I "Från Döda fallet till Ales stenar" fick jag användning av alla besök jag gjort genom åren på mystiska platser runt om i Sverige. "Jag heter Död" är en samling noveller av makabert slag och "Döda lärares förening" bygger på gamla folksagor, t.ex. Tre önskningar om gumman, gubben och korven som fastnade på näsan. Men i min version blev det en hamburgare istället..

Min förhoppning är att den som läser mina böcker har lika trevligt  som jag hade när jag skrev - och dessutom blir lite skrämd!

Du hittar böckerna här: Opal Förlag och Bokus. Och naturligtvis på biblioteket. 

Copyright © Lena Arro, författare. Alla rättigheter reserverade. Producerad av IN VISION